BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

"Se ei kasvakkaan puussa"



Kylissä vierailun jälkeen menimme katsastamaan miten tehdään maailman kallein kahvi cafe luak. Tietysti taas kerran Waynanin perheen omistamalle farmille. Odotuksistani poiketen farmi oli täysin luonnon mukainen eikä maita ollut möyhitty ympäri niinkuin kuvitelmissani farmista. Paikka näytti normaalilta viidakolta jossa oli vain tavallista enemmän hedelmiä, maustekasveja, yrttejä ja tietysti kahvipapuja.
cafe luak valmistetaan niin että ensin eläin nimeltä luak syö tuoreen kahvipavun, sitten se paskoo sen ulos jolloin se kerätään talteen ja muöhemmin paahdetaan ja jauhetaan. Jonka jälkeen se lopulta päätyy teidän herkkuperseidenne naaman eteen stokkan herkun kahvilassa jossa sitten jutellaan viineistä, juustoista ja taloudesta.. Itse en juo kahvia normaalisti ollenkaan mutta nyt oli jo pelkästän konseptin takia pakko maistaa..
Harmi vain kun kahvia en juo niin en oikeen tedä kuinka hyvää tämä maailmalla hypetetty mustakulta loppujen lopuksi oli, kun ei oikeen ole vertailu kohtaa.. Ystäväni kuitenkin totesi että erinomaista on. Sen sijaan maistelin erilaisia tee laatuja joista tykästyin ehkä eniten sitruunaan, oli muuten tosi hyvää.
Farmilta aukeni huikea viidakko näkymä jota katsellessa lipittelimme teetä, kahvia ja käärimme sätkiä farmilla kasvatetusta tupakasta. Kerrassaan oikeen mukava päivä.Selvisi että ananaskaan ei kasva puussa ;) Wayan kertoi että voisivat pyytää ihmisiltä vaikka minkälaista pääsymaksua farmille mutta eivät sitä tee, koska kasvattavat rakkaudesta, eivät rahasta. Jopa taikasieniä :)

Kahvipapuja



 Kahvin paahtoa(cafe luak)
 Luak, elukka joka prosessoi tuotteen ;)
 Ihan oikeasti aitoa varmilla viljeltyä tupakkaa

 Tee lajitelma





 papaya sen sijaan kasvaa puussa ;)

0 kommenttia: